No és d’estranyar que aquesta localitat haja optat per l’eslògan turístic “naturalment màgic” i és que en pocs km2 el poble passa dels paratges més escarpats del seu interior a la vora de la mar Mediterrània.
Conegut per sendes com la de la Font de l’Ull des d’on podrem accedir a la mina, l’Esdudella o la font del Xopet, a banda de poder observar a simple vista les restes de les primeres canalitzacions d’aigua que omplirien la Cisterna, encara conservada en perfecte estat al centre del poble.
Xeraco ha recuperat part de les seues marjals i està amb diferents projectes per obrir sendes i nous espais naturals en aquesta zona humida. El Riu Vaca compta amb la seua desembocadura la Goleta i amb el canal artificial, per evitar problemes d’inundacions. A la seua vora es troba la Torre de Guaita del s.XVI, construïda per a vigilar l’arribada de pirates per la mar. Una mar que hui aporta gran part del seu atractiu turístic, amb una platja urbana que ha mantingut el sistema dunar i abundants parcs i jardins, a més d’una casa de cultura a l’antiga caserna dels Carabiners. Atractius als quals cal sumar els diferents barets a peu de platja, que situats sota les dunes transporten al visitant al mateix paradís.
Gentilici: Xeraquera, xeraquer
Oficina de Turisme – Xeraco: Avinguda Migjorn, 2, Platja de Xeraco. [email protected]
Recursos naturals: