La Safor

A les faldes del Circ de la Safor, el cim més elevat de la comarca, trobem un dels paratges més frondosos i ben conservats de les nostres terres. Les característiques geogràfiques del Circ, que recorda a les glaceres dels Pirineus, han configurat una fauna i flora endèmiques.

Com arribar
La principal via de comunicació és la que uneix Gandia amb Villalonga, de la qual dista 10 Km, la CV-680.
Nre. d'habitants
4.375
Telèfon
962805004
Fira Gastronòmica i Concurs del Blat Picat: al voltant del primer cap de setmana de març. Processó del Corpus Christi, on cal destacar “l’alfombra”. Festes de Moros i Cristians: cap de setmana anterior a les festes d’octubre. Festes Patronals d’octubre: des del dijous anterior al tercer diumenge d’octubre fins al dilluns posterior, en honor a la Divina Aurora, el Santíssim Crist de la Salut i la Mare de Déu de la Font.

Villalonga compta amb el paratge del Racó del Duc i la Reprimala, ambdós units per la Senda Verda, que recorre l’antic traçat del tren. Al llarg de tot el terme hi ha diferents fonts i senders que fan de Villalonga una destinació obligada per als amants de la natura. El teixit urbà dels barris de l’Alcúdia i Cais conserven carrerons i cases típiques dels moriscos. També al centre està la seua Font dels Setze Xorros, les façanes modernistes del Gran cafè i de la Casa de la Cultura, a més de l’Església dels Sants Reis, la Capella de la Mare de Déu de la Font o l’ermita de Sant Antoni i Santa Bàrbara.

Entre les coses més particulars de Villalonga està el seu àpat més característic: el Blat Picat, al qual se li dedica fins i tot una fira gastronòmica el primer cap de setmana de març.

Gentilici: Villalonguera, villalonguer.

Recursos naturals:

  • Circ de la Safor
  • Racó del Duc
  • La Reprimala
  • Riu Serpis
  • Via Verda a l’Orxa

 

Destaquem