La Safor

El visitant a colp d’ull podrà descobrir dues realitats ben diferenciades als carrers del centre de Rafelcofer: per una banda apreciarà les façanes modernistes i d’estil eclíptic del carrer Major, ricament ornamentades, i per altra veurà les cases de llauradors, amb grans portes per a l’entrada dels carros, i d’un estil molt més sobri.

Com arribar
Se situa enmig de dos vies de comunicació importants; la N332 i l’autopista AP7 Tarragona - Sant Joan d’Alacant, de la qual agafarem l’eixida d’Oliva.
Nre. d'habitants
1.274
Telèfon
646086071 962800368
Sant Dídac se celebra el tercer cap de setmana d’agost. La primera setmana de juliol té lloc la setmana cultural, que precedeix a les festes patronals que tenen lloc la segona setmana de juliol, de dimarts a dissabte. Cal destacar la Desfilada de Moros i Cristians.

La població ofereix distintes rutes com la natural-arqueològica, la qual té parada al museu de Rafelcofer, on trobem restes de l’època Ibera, àrab, romana i cristiana. I seguirà fins al Rabat i la muntanya de Sant Miquel, on els vestigis arqueològics s’entremesclen en el paratge natural.

Rafelcofer ofereix una Ruta de l’Aigua amb un recorregut pels diversos partidors. Construïts en 1849, però d’origen islàmic i situats als dos extrems del poble junt amb els diferents molins de Bas, el de Sant Miquel, el de Fayos i el de l’Alcudiola, ens ajuden a entendre millor la força de l’aigua a la comarca.

Gentilici: cofera, cofer

Recursos naturals:

  • Muntanya del Rabat